REAKCIJE

Drecun: Europska unija koristi priču o dijalogu Srbije i Kosova kako bi opravdala sebe

Prema njegovim riječima, potezi premijera Kosova Albina Kurtija usmjereni su ka izazivanju incidenata

Detalj sa mosta preko rijeke Ibar. Fena

FENA

3.9.2024

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za obranu i unutarnje poslove Milovan Drecun kazao je kako Europska unija (EU) koristi priču o dijalogu Srbije i Kosova kako bi opravdala sebe pred javnošću jer je popustljiva prema Prištini, ali ništa ne poduzima.

"Razina povjerenja u KFOR nije velika kod srpskog naroda, ali KFOR je jedina sila koja sada može zaštiti srpski narod. KFOR je taj koji ima silu koju može upotrijebiti", kazao je Drecun.

Prema njegovim riječima, potezi premijera Kosova Albina Kurtija usmjereni su ka izazivanju incidenata na koje bi odgovorio srpski narod, što bi Kurti upotrijebio kao izgovor za primjenu još brutalnije sile.

Građani srpske nacionalnosti i u utorak su prosvjedovali ispred zagrade u sjevernom dijelu Mitrovice u kojoj je bio ured lokalne uprave koju podržava službeni Beograd nakon što su kosovske vlasti zatvorile pet paralelnih srpskih institucija na sjeveru zemlje.

Drecun je rekao da kod srpskog naroda na tom dijelu Kosova vlada visoka napetost i neizvjesnost jer ne znaju što će se događati u idućem razdoblju i "kakve će poteze Kurti povlačiti", prenosi Beta.

Posebni izaslanik EU-a za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak boravit će ovog tjedna u Prištini radi organiziranja nove rudne dijaloga na razini glavnih pregovarača a od Lajčaka je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zatražio "konkretnu i nedvosmislenu reakciju EU i zemalja članica u sprječavanju takvih poteza i zaštiti Srba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.