GLAVNI GRAD

Snimali smo Sarajevo iz zraka u vrijeme policijskog sata: Svjetla grada i nada da će sve proći

Grad u kojem živi 275.524 ljudi pokazao je odgovornost

Piše: Avaz.ba

23.3.2020

Ni sablasne ulice nisu uništile duh bh. prijestonice, čemu svjedoče fascinantni prizori koje su reporteri "Avaza" večeras zabilježili dronom. 

Kaldrma i Sebilj na Baščaršiji, harem Begove džamije, kao i vrhovi drugih bogomolja te moderna arhitektira isprepliću se na snimku dajući nadu da će sve ovo brzo proći

Nema večeras na Baščaršiji ni one starice od sinoć, koja je prkosila policijskom satu i u prvim njegovim minutama hranila izgladnjelu mačku. Ali, duh Sarajeva se osjeti. 




Baščaršija iz zraka. Avaz

Drugi je dan od uvođenja policijskog sata na području Federacije BiH. Od 18 sati uveče do 5 sati ujutro zabranjeno je kretanje svim građanima, izuzev zaposlenicima koji su uključeni u provođenje aktivnosti na rješavanju stanja prirodne nesreće zbog pojave infekcije Covid-19.

Zabrana kretanja je jedna od mjera koja je poduzeta s cijljem sprečavanju širenja koronavirusa

Duh Sarajeva je neuništiv. Avaz

Sarajevo je pokazalo disciplinu. Grad u kojem, prema posljednjem popisu stanovništva živi 275.524 ljudi, pokazao je i odgovornost. 

Naime, prve večeri policijskog sata, ovu mjeru su prekršile samo tri osobe. Odgovornost su pokazali i organi reda koji su izdali prekšajne naloge, izrekli novčane kazne od 500 KM, te ih udaljili s javnog mjesta. 

Sve to daje nadu da će bh. prijestonica i iz ove nedaće izaći jača i da će izboriti s trenutno najvećim neprijateljem s kojim se čitav svijet suočio. 

Sve detalje o koronavirusu pronađite na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.