UZ OBILJE SUNCA

Na mostarskim ulicama vesela ho-ho-ho biciklijada

Prodefilirali Djeda Božićnjaci i Djeda Mrazovi

Piše: M.Sm.

15.12.2019

Mostar: Radost za najmlađe - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

Mostaru je danas, uz obilje sunca, bilo i veselo, jer su najvećim gradom na Neretvi na biciklima prodefilirali Djeda Božićnjaci i Djeda Mrazovi. 

Tradicionalna "Mrazijada - Biciklijada", koju već osmi put zaredom organizira Biciklistički klub Mostar, donijela je najveću radost najmlađim Mostarcima, jer su im "djedice" tokom vožnje dijelile slatkiše.

Start vesele ho-ho-ho biciklijade bio je tačno u podne iz Zimskog grada "Winterville" ispred Kosače, a potom se vožnja nastavila kroz cijeli grad.

- Dan je prelijep, evo ,i sunce je izašlo da pozdravi Djeda Božićnjake i Mrazove. Raduje me da se okupio veoma veliki broj djece i mladih i sretni smo, jer ovaj događaj svi prepoznaju. Biciklijada je iz godine u godinu sve veća, kao i podrška građana - kazao nam je Toni Zorić, predsjednik Biciklističkog kluba Mostar.

Ovoj biciklijadi pridružio se i Nedo Pinezić, koji je u Mostar došao s otoka Krka.

- Kako vi u Mostaru kažete, ovo je ekstra. Ovo je nešto zaista sjajno, spoj mladosti, aktivnosti, najsavremenijih trendova, jer je cikloturizam u vrhu svih mogućih trendova u svijetu. Dakle, živimo zdravo, živimo na dva kotača, čuvajmo stare običaje, budimo oni koji okupljaju djecu i porodice u najljepše doba godine - poručio je Pinezić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.