U Dvorovima kod Bijeljine, uz učešće šezdeset i jedne takmičarske ekipe iz Semberije i regiona, organizirana je tradicionalna turistička manifestacija “Zlatni kotlić Semberije”.
Ekipa “Banatski kulinari iz Semberije” osvojila je prvo mjesto, a organizator ove manifestacije Turistička organizacija grada Bijeljina potrudila se da sve protekne u najboljem redu.
Uz druženje, pjesmu i šalu, takmičari iz Bijeljine, Brčkog, Pančeva, Kikinde, Sremske Mitrovice i drugih gradova i općina potrudili su se da pripreme što bolju i ukusniju riblju čorbu.
- Tajna riblje čorbe leži u svježoj ribi i začinu. Šaran, štuka, som, kečiga, aleva paprika, luk i eto vam ukusne i dobre riblje čorbe - otkrio je član pobjedničke ekipe “Banatski kulinari” Dušan Lukin iz Kikinde.
Miodrag Đukić, predsjednik Sportsko-ribolovnog udruženja “Riba” iz Bijeljine, kazao je da je recept za dobru riblju čorbu sadržan još i u dobroj atmosferi.
Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ocijenio je ovu manifestaciju kao dobru priliku za promociju turističkih potencijala Semberije.
Pobjedničkim ekipama, kulinarima iz Kikinde, te ekipama Čardačina i Semberije pripao je kotlić u kojem će nastaviti da pripremaju dobre i ukusne riblje čorbe.