SARAJEVO

Posljednje pripreme za izložbu Brajana Enoa u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine

Piše: N. Aj.

7.6.2018

U Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine u Sarajevu 13. juna bit će otvorena izložba svjetskog umjetnika Brajana Enoa (Brian), britanskog muzičara, producenta i vizuelnog umjetnika, pod nazivom „77 Milion Paintings“. Izložba će trajati 77 dana, odnosno do 29. avgusta. 

Njegov tim već je stigao u glavni grad BiH s ciljem da u narednim danima urade tehničke prilagodne i testiranje kompjuterskog programa zaduženog za generiranje audio i videosadržaja instalacije.

Videosegment instalacije čine radovi koje je Eno ručno oslikao na staklenim pločama, a, osim zvučnog i vizuelnog sadržaja postavke, ovaj je umjetnik kreirao i opuštajući, ugodni i meditativni ambijent u glavnoj izložbenoj dvorani Historijskog muzeja BiH.

Ovo će ujedno biti i Brajanova prva izložba u regiji, a 14. juna planiralo je Enovo predavanje za koje vlada veliko interesiranje publike. Još danas se može registrirati za ovo predavanje, i to na internet-stranici Britanske ambasade ili putem telefona Historijskog muzeja BiH 033/226-098.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.