HUMANITARNI RAD

Udruženje "Kontakt" najavljuje: humanitarni plesni nastup s plesačem iz Gaze, Karimom Azamom i grupom "Fresh Generation"

U oktobru prošle godine rat ga zatiče u Gazi i unatoč veoma teškim uslovima i uz stalna bombardovanja, nastavlja da pleše s djecom

Karim Azzam. Udruženje Kontakt

Dž. Vilajet

13.8.2024

Udruženje "Kontakt" u saradnji s grupom "Fresh Generation"  i DJ-em Kontra organizuje humanitarni plesni nastup s Karimom Azamom (Azzam), plesačem iz Gaze, za podršku njegovom radu s djecom. 

Nastup Freedom For All će biti održan 29. avgusta od 18:30 do 21:30 na Trgu Jurislav Korenić - plato ispred Pozorišta mladih Sarajevo.

Plesna radionica s Karimom Azamom će biti održana ranije, 23. avgusta od 19:00 do 22:00 u prostorijama KUD-a "Lola". Za sve koji žele da učestvuju u radionici, potrebna je prijava putem linka

Nakon plesnog nastupa će biti održan Dance Battles za koje je moguće izvršiti prijave putem linka.

Karim Azzam. Udruženje Kontakt

Karim Azam je porijeklom iz Gaze i prvi put je napušta kada odlazi na studij u Egipat, ali svake godine se vraća kako bi organizovao radionice plesa s djecom i mladima. U oktobru prošle godine rat ga zatiče u Gazi i unatoč veoma teškim uslovima, bez vode, struje i hrane i uz stalna bombardovanja, nastavlja da pleše s djecom i pruža im podršku kako bi bar nakratko zaboravila na užasnu realnost.

Karim ima 26 godina i njegovo putovanje u Sarajevo mu je prvo putovanje van granica Gaze i Egipta.

Dobrovoljne novčane donacije za Karima Azama će se prikupljati na licu mjesta, tokom nastupa 29. avgusta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.