DEMANTI

"U live obraćanjima Muamer Bandić je objasnio svoj program"

Obraćanja Bandića u kojima građanima predstavlja svoje planove novinar je mogao vidjeti na zvaničnim stranicama Stranke za BiH, navodi Bandić

Facebook

D. H.

prije 14 sati 20 minuta

Povodom teksta o kandidatima za načelnika u Općini Novo Sarajevo demantij redakciji "Dnevnog avaza" poslao je Muamer Bandiću, koji u cjelosti prenosimo u nastavku.


- Shodno Zakonu o zaštiti od klevete FBiH i iznošenja netačnih informacija čl. 8, kao i na Kodeks za štampu i online medije BiH, a radi objektivnog i istinitog informisanja javnosti vezano za Vaš članak objavljen dana 22. septembar 2024. godine - „Šta su planovi kandidata za načelnika Općine Novo Sarajevo: Zatvaranje Vilsonovog za automobile, izgradnja škola, sportskih centara...“, autora Danijala Hadžovića, tražimo da ovaj demant objavite u cjelosti.

Autor Danijal Hadžović tvrdi da 'na osnovu web-stranica kako Muamera Bandića lično, tako i Stranke za BiH, nije najjasnije koje planove i ciljeve nudi za Općinu Novo Sarajevo'.

Ovaj navod je potpuno netačan, s obzirom da je program Muamera Bandića pod nazivom 'Jedina prava promjena' objavljen početkom predizborne kampanje i na društvenim mrežama, ali i na zvaničnoj stranici Muamera Bandića.

Link objavljenog programa šaljemo u nastavku

https://muamerbandic.info/izborni-program-muamer-bandic/

Shodno gore navedenom kategorički demantujemo i navod novinara Hadžovića da 'kada je riječ o Muameru Bandiću, teško je utvrditi šta je tačno njegov program za Novo Sarajevo'.

Oštro demantujemo ovakve navode, jer je evidentno da novinar Avaza zlonamjerno kleveće Bandića, bez da ga je pozvao, zatražio program, ili je jednostavnim uvidom na zvaničnu Facebook stranicu mogao vidjeti više live obraćanja Muamera Bandića građanima u kojima je do detalja pojasnio svoj program.

Također u tekstu se navodi da 'Iako ni Karić zvanično nigdje nije objavila svoj program za razliku od, primjerice, njenog kolege Čengića, svoje planove i programe otkrivala je kroz brojne videouratke koji se bave kampanjom'.

Da je autor teksta profesionalno obavio svoj zadatak iste videouratke bi mogao naći i na zvaničnoj Facebook stranici Muamera Bandića koji se objavljuju od početka kampanje za Lokalne izbore. Također, obraćanja Bandića u kojima građanima predstavlja svoje planove novinar je mogao vidjeti na zvaničnim stranicama Stranke za BiH odnosno lokalne organizacije SBiH Novo Sarajevo.

Na kraju vas upozoravamo da ukoliko ne objavite cijeli demant bit će iskorištena sva zakonska mogućnost kako bi Muamer Bandić zaštitio svoja prava - navodi se u demantiju Bandića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.