LIFESTYLE

Fatalna Srbijanka zavodila i muškarce i žene, prijetila im mafijom

Avaz.ba

15.9.2017

Lidija Lazarević iz Srbije pokušala je da prevari vlasti Južnoafričke Republike kada se udala za Džordža Betsakosa (George Betsakos) samo zbog papira. 

Prevara je otkrivena nakon što je Lidija raskinula vezu sa uticajnom poslovnom ženom koja je potom pokušala da je izbaci iz svog luksuznog apartmana, ali joj je Srbijanka prijetila da ima veze u srbijanskoj mafiji koja djeluje u toj zemlji. 

Ministarstvo vanjskih poslova Južnoafričke Republike otkrilo je da Lidija u toj zemlji živi pod lažnim izgovorima.

Ta institucija istraživala je svoje zaposlene u imigracionom odjeljenju u Pretoriji kako bi utvrdila da li su radnici pomogli Srbijanki da uđe u brak sa Džordžom Betsakosom samo zbog papira. Betsakos se sa Lidijom oženio 2002. godine.

Lazarevićeva je u Južnoafričku Republiku stigla 2001. godine sa jugoslovenskim pasošem tražeći azil. Ona je dobila trajno prebivalište 2004. godine i ličnu kartu Južnoafričke Republike, ali prema riječima djevojke sa kojom je raskinula, Lidija u to vrijeme nije živjela sa čovjekom za kojeg se udala, piše "Citizen" (The Citizen). 

Brak sa Betsakosom okončan je 2008. godine, a svoju vezu sa ženom iz Južnoafričke Republike započela je 2004. godine, da bi se godinu dana kasnije preselila kod nje. 

Nakon raskida, Lidija je odbila da napusti luksuzni stan bivše djevojke i prijetila joj je da će pozvati srpske mafijaše ukoliko pokuša da je izbaci, prenosi Telegraf.rs.

Lazarević je kod žene, čije ime nije otkriveno, živjela još tri mjeseca, nakon čega ju je opljačkala i nestala. 

Policija Južnoafričke Republike sada traga za Lidijom koja je u bjekstvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.