BIZARNO

Ubio suprugu nakon 57 godina braka: Bila mu je nevjerna?

Lud od ljubomore svoju godinu dana mlađu suprugu šest puta probio kuhinjskim nožem te nekoliko puta udario čekićem po glavi

Ilustracija

24sata.hr

26.11.2018

Hajnrih E. (Heinrich), 89-godišnjak iz Kelna lud od ljubomore svoju je godinu dana mlađu suprugu šest puta probio kuhinjskim nožem te nekoliko puta udario čekićem po glavi. Na kraju je još uhvatio za vrat i gušio.

Starac, potpuno sijede kose, sjedi u invalidskim kolicima u sudu u Kelnu. Optužen je za ubistvo supruge Anelise (Anneliese). Nakon 57 godina braka.

U optužnici stoji: "Uznemiren ljubomorom i bijesom, optuženi je došao do uvjerenja da njegova supruga želi otići od njega i provesti večer s drugim muškarcem".

Penzionisani učitelj Hajnrih ništa nije rekao. Njegov advokat Martin Vilke (Wilke) kazao je: "Gotovo se ničega ne sjeća". Godinu dana mlađu Anelisu u junu ove godine on je doslovno izmasakrirao.

Nekoliko puta je čekićem udario po glavi, šest puta je probio kuhinjskim nožem i na kraju je gušio. On je u zatvoru, a niko od porodice ga ne posjećuje. Njemu nije jasno zašto mu niko ne dolazi.

 - Roditelji su se vjenčali 1961. godine. Brak je bio težak. On je imao česte napade ljubomore, a bilo je i nasilja. Otac je uvijek sumnjao, potpuno neutemeljeno, da ga mama vara. Mama bi kazala da kamo god da ode, da će je tata pronaći i da će je ubiti. Tako da razvod nije dolazio u obzir - istakla je njihova kćerka.

Kad je kćerka oca upitala zašto je ubio majku kratko je odgovorio: "Razvod nije opcija" - ispričala je njihova najstarija kćerka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.