Ako primjećujete da se hrana koju držite u ostavi često kvari, možda griješite u pohrani. Neke namirnice treba čuvati u frižideru, a većina to ne čini.
Zdjelu svježih limuna i limete prilično je primamljivo držati na radnoj površini jer osvježavaju svaki prostor i potrebni su nam svakodnevno, ali bolje je pohranjivati ih u frižideru. Najbolje je odabrati hermetički zatvorenu posudu ili zatvorenu plastičnu vrećicu. Limuni će vam trajati cijeli mjesec umjesto sedmicu dana.
Tortilje su sklone nakupljanju plijesni pa ih je, kada ih otvorite, mudro pohraniti u frižider. To znači da će ostati svježe i do dva puta duže.
Ako konzumirate prirodni maslac od kikirikija, onda morate znati da mu je nakon otvaranja mjesto u frižideru.
Proizvođači kečapa tvrde da je njihov proizvod postojan na polici zbog svoje prirodne kiselosti, ali bi se nakon otvaranja trebao čuvati u frižideru.
Ako palačinke volite preliti javorovim sirupom, tada je najbolje ovaj sastojak čuvati u frižideru. On ne sadrži konzervanse, zbog čega se može upljesniviti ili prerano pokvariti ako se pravilno ne skladišti.