STRUČNJACI PIŠU ZA "AVAZ"

Pobijedite toplotni val sa svojim psima: Donosimo vam najbolje savjete kako zaštititi svoje ljubimce

Naši krzneni prijatelji ne mogu da nam kažu kada im je previše vruće, tako da je na nama da im budemo superheroji prijatelji

Tokom užarenih ljetnih dana, najbolje je prilagoditi raspored hodanja. We Love Pets

Anda Šandal-Karić, predsjednica Udruženje

8.7.2024

Kako temperatura raste vrijeme je da razgovaramo o zaštiti naših četveronožnih prijatelja tokom ljetnih dana! No, ne brinite, uradit ćemo to na edukativan i zabavan način!

Kada prošetati cukicu?

Tokom užarenih ljetnih dana, najbolje je prilagoditi raspored hodanja kako biste izbjegli ogromnu vrućinu! Zamijenite podnevne šetnje za rano jutro ili kasno navečer kada je sunce manje intenzivno. Vaš pas će cijeniti hladnije temperature, a oboje ćete uživati u prilici da zajedno uhvatite izlazak sunca koji oduzima dah ili čarobni zalazak sunca!

Prepoznavanje znakova pregrijavanja

Naši krzneni prijatelji ne mogu da nam kažu kada im je previše vruće, tako da je na nama da im budemo superheroji prijatelji! Pazite na znakove kao što su pretjerano dahtanje, slinjenje ili traženje hlada. 

Mr. iur Anda Šandal-Karić, predsjednik Udruženja. YouTube

Ako se počnu ponašati umorno, posrću ili izgledaju dezorijentirani, vrijeme je da odmah preduzmete akciju! Zapamtite, proaktivnost je ključna da ih održite hladnim i sretnima.

Zabavni načini da pobijedite vrućinu!

Učinimo ljeto zabavnim za naše štence! Postavite mini zonu za prskanje u svom dvorištu s dječjim bazenom i nekoliko vodenih igračaka pogodnih za pse. Garantovano je dobro mahanje repom! Ujedno ih možete počastiti domaćim sladoledom tako što ćete njihove omiljene zdrave grickalice zamrznuti u posudicama za led. Ko je rekao da i psi ne mogu imati gurmanske ljetne poslastice?

Zapamtite, naši krzneni prijatelji se oslanjaju na nas da ih očuvamo sigurnim, zdravim i sretnim, posebno kada raste živa. Zato hajde da budemo njihovi ljetni superheroji i učinimo ovu sezonu jako dobrim provodom!

Pozivamo građane da pozovu naš humanitarni broj (BH Telecom) 090291023 i na taj način doniraju 2 KM za pomoć životinjama.

(Svakog ponedjeljka objavljujemo tekstove stručnjaka koji pišu o kućnim ljubimcima...)


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.