HRABRI MAČAK

Mačak iz Kalifornije prešao stotine kilometara da se vrati kući

Mačak je pronađen na putu prema kući dva mjeseca kasnije nakon što je prevalio čak skoro 1.500 kilometara od Vajominga do Kalifornije

Mačak Rejnbo. Twitter

Dž. V.

prije 18 sati 20 minuta

Stotine kilometara i brojne opasnosti na putu nisu mogle zaustaviti dvogodišnjeg mačka Rejnboa da se vrati svojoj porodici. 

Ovaj hrabri mačak izgubio se u junu, dok je njegova porodica uživala na kratkom izletu u Nacionalnom parku Jeloustoun. Vlasnici, Suzan i Beni Angvijano, izgubili su Rejnboa iz vida kada je nestao među drvećem, te su ga tražili bez uspjeha četiri dana.

U očaju, čak su koristili prirodni zov njegove sestre, mačke Star Džezmin, ali nažalost, nisu imali sreće. Na kraju su, razočarani, morali napustiti nacionalni park, nadajući se da će im rendžeri javiti ako pronađu njihovog ljubimca. Ipak, vrij

Mačak je pronađen na putu prema kući dva mjeseca kasnije nakon što je prevalio čak skoro 1.500 kilometara od Vajominga do Kalifornije.

Tri mjeseca kasnije, Angvijanovi su primili iznenađujući poziv iz azila za životinje u Kalifornij. Iako su bili sumnjičavi, slika iz azila brzo je odbacila njihove sumnje.

Kada su stigli u azil, bili su sigurni da je to njihov ljubimac. Rejnbo, čipovan mačak, prešao je dug put, a posljedice su bile vidljive – izgubio je na težini i imao rane na šapama. 

Srećom, sada se oporavlja i uživa u igri sa svojom sestrom Star Džezmin i novim prijateljem Maksom. Njegov povratak postao je priča o hrabrosti i ustrajnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.