PREDSTAVLJENA U PARIZU

Vjenčanica koja je izazvala velike rekacije: Da li biste je vi nosili na svom vjenčanju?

Francuski dizajner svoju novu kolekciju posvetio je Brazilu, u kojem je proveo dosta vremena kao tinejdžer

Predstavljena u Brazilu. Vogue

E. A.

28.1.2023

Otkako je ove sedmice Stefan Roland (Stephane Rolland) predstavio svoju haute couture kolekciju za proljeće/ljeto 2023. godine u Palais de Challot u Parizu, mnogi ne prestaju pričati o njegovim kreacijama zlatnog sjaja, a koje su prštale pretkolumbovskom simbolikom.

Francuski dizajner svoju novu kolekciju posvetio je Brazilu, u kojem je proveo dosta vremena kao tinejdžer, a koja je obilovala odvažnim haljinama i kombinezonima predimenzioniranog kroja, voluminoznih kapuljača i neproporcionalnih ramena.

Dugo sam želio posvetiti kreacije Brazilu, priznao je Stefane Roland. Volim zemlju, divim se stilu Brazilaca i tome kako pronalaze zadovoljstvo u svakodnevnom životu.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Trapezoidne siluete i reljefni uzorci na kreacijama korišteni su kako bi se prikazalo arhitektonsko nasljeđe Rio de Janeira i Brasilije, a posebice djela nadaleko poznatog arhitekta Oscara Niemeyera.

Kruna cijele revije bila je zlatna mladenka odnosno veličanstvena haljina od lamea inspirirana zaštitnicom Brazila – Marijom od Aperecide – koju je nosila francuska manekena senegalskih korijena Oulimata Gallet.

Iako kreacija na prvu loptu izgleda veliko i teško – kao da se tekuće zlato izlijeva u trenutku smrzavanja na tijelu – iznimno je lagana za nošenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.