SEDMICA MODE

U Parizu predstavljena kolekcija čiji motiv je horor film

Misli su mu skrenule na krojače i tehničare koji odjeću oživljavaju i kako svi žive u strahu od lomova, mrlja i drugih katastrofa

Ovim prizorom su bili oduševljni mnogi. Vogue

E. A.

2.2.2023

Sedmica mode i horor filmovi jedva da su očigledni prijatelji u krevetu, ali za svoj debi na pariškom kalendaru - završnu reviju sedmice - Robert Vun (Wun) smatrao je da ima savršenog smisla.

- Definitivno je došlo iz mog vlastitog straha i nesigurnosti kad sam rekao Brunu da želim napraviti reviju, a onda je Federacija jednoglasno izglasala da me stavi u kalendar - rekao je dizajner Vogue. 

Vun je rekao da je počeo razmišljati o značaju pridruživanja službenom modnom kalendaru i o tome što bi mogao ponuditi što je novo. 

- Htio sam učiniti nešto što može spojiti dvije krajnosti kako bi se pronašao novi balans. Ako je moda samo lijepa i delikatna i inspirirana cvijećem, onda svi završe rade istu stvar - istakao je.

Kako kaže, misli su mu skrenule na krojače i tehničare koji odjeću oživljavaju i kako svi žive u strahu od lomova, mrlja i drugih katastrofa.

- Kanalizirao sam ono što bi bila najgora stvar koja bi se mogla dogoditi na pisti i odlučio to usmjeriti u vjeru u sebe, prihvatiti to i pretvoriti u nešto lijepo - kazao dizajner Vogue.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.