NIKAD NIJE KASNO

Par nakon skoro 30 godina braka odlučio zajedno upisati fakultet

Ovaj odlučni bračni par odlučio je da se simbolično na dan godišnjice braka upišu na fakultet

Bračni par iz Turske. Anadolija

Anadolija

24.8.2024

Fadime i Muammer Ozturk, par iz turske Amasije koji je u braku 28 godina, odlučili su da upišu fakultet na istom univerzitetu i ostvare životni san, javlja Anadolu.

Fadime (48), upisala je Odsjek za poštanske usluge na Univerzitetu Amasija, a njen suprug je postao student Odsjeka za željezničke i mašinske tehnološke sisteme na istom univerzitetu.

Ovaj odlučni bračni par odlučio je da se simbolično na dan godišnjice braka upišu na fakultet.

Fadime je izjavila da je veoma sretna što ima priliku da studira.

"Moj otac i porodica nisu mogli da me pošalju na školovanje, ali je kod mene uvijek postojala želja da studiram. Sada će sigurno biti lijepo da studiram zajedno sa mužem. Nikada nije kasno i nema starosne granice za školovanje, naši mladi treba da stalno uče i školuju se, usavršavaju i da se zaposle", rekla je.

Njen 52-godišnji suprug Muamer ističe kako imaju dvije kćerke, jedna je završila fakultet, a druga je na završnoj godini, dodajući da se svako u skladu sa mogućnostima treba školovati.

Kako je kazao, supruga i on su već dugo vremena razmišljali o studiranju.

"Odložili smo to sve do sada zbog posla i drugih obaveza, ali smo odlučili da ove godine zajedno upišemo fakultet. Polagali smo ispit u istoj zgradi i studirat ćemo u istoj zgradi. Vjerujemo će nam ovo biti od velike koristi", kazao je Muammer.

Profesor Ercan Sahin poželio je mnogo uspjeha bračnom paru u studentskim klupama.

"Bračni par Ozturk je pokazao svima da učenje nije povezano sa godinama i da ljudi svih uzrasta mogu nastaviti školovanje u oblastima koje ih interesuju. Hvala im što na ovaj način mogu biti primjer mladima", rekao je Sahin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.