ZAVIRITE U UNUTRAŠNJOST

Najluksuzniji vrtić u Dubaiju: Enterijer oživljava sa interaktivnim iskustvima na dodir

Nema više od 10 učenika u razredu, pri čemu svako dijete ima svoj posvećeni krevet za popodnevni odmor

Djeci su dostupna razna vozila za zabavu. Instagram

Dž. R.

27.7.2024

Raskoš Dubaija se uvlači u sve sfere života tamo, a ne izostaje ni kad su najmlađi stanovnici u pitanju. Za njihovu dobrobit osmišljen je impresivni vrtić sa elementima koji se nalaze u svakom uglu prostora od 1.500 kvadrata posvećenog učenju, igri i opuštanju. Na ulazu u ovaj višespratni prostor, veseli robotski pas dočekuje mališane za dan ispunjen zabavom i učenjem.

Vrhunski restoran

Enterijer oživljava sa interaktivnim iskustvima na dodir, kao što su pješčani sat i grafike na podu. Ali to nije sve, prostrane učionice omogućavaju slobodno kretanje djece, dok luksuzna kafeterija koja može parirati vrhunskim restoranima služi ukusne obroke četiri puta dnevno.

Nema više od 10 učenika u razredu, pri čemu svako dijete ima svoj posvećeni krevet za popodnevni odmor. Brinući o njihovom zdravlju, Friendly ECC uključuje prvu pomoć, tim obučen za protivpožarnu zaštitu i cjelodnevnu atestiranu medicinsku sestru.

Kao vrhunac svega, osoblje prolazi kroz poligrafske testove u Rusiji kako bi se osigurala odsutnost bilo kakvog fizičkog ili psihološkog nasilja nad djecom. 

Vozni park

Sva zabava nije ograničena samo na unutrašnje prostore, na otvorenom se nalaze brojne aktivnosti, poput džinovske šahovske table, velike pješčane površine i bazena za prskanje, kao u odmaralištima. Budući da se radi o vrtiću u Dubaiju, postoji prostor sa luksuznim dječijim automobilima poput malih Bentlija i G-Vagona koje mogu voziti po stazi vrtića.

Male stanice poput vatrogasne službe, pekare, prodavnice sladoleda, pa čak i mini zoološki vrt pomažu da se podstakne mašta djece kroz igre uloga. Za njihovu fizičku dobrobit, djeca u ovom vrtiću imaju pristup neuro-fitness časovima, penjanju po stijenama, plesu i jogi.

Cijena za upis djeteta u ovaj predivni raj za učenje i beskrajnu zabavu, Friendly Early Childhood Centre, bez obroka, iznosi 80.000 dirhama ili 22.000 dolara, što ga čini najskupljim vrtićem u Emiratima. Ne bi bilo iznenađujuće ako neka od ove djece jednog dana pohađaju Institut Le Rosey u Švicarskoj, jednu od najskupljih škola na svijetu, sa godišnjom školarinom koja počinje od 132.000 dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.