OBILAZILI GA REPORTERI

Zvijezda TikToka preživjela uragan Milton na brodu: Poručnik Dan nije nosio ni prsluk za spašavanje

Odbio ponude za evakuaciju

Pokrenuta kampanja za prikupljanje pomoći. TikTok

E. Ag.

prije 4 dana

Čovjek iz Tampe, na društvenim mrežama poznat kao Poručnik Dan (prema liku iz Forrest Gumpa koji je u filmu, kao ovaj junak iz stvarnog svijeta, također ostao bez noge), dočekao je uragan Milton na svom brodu. On je još prije dva dana postao hit na TikToku nakon što se pojavila snimka na kojoj objašnjava zašto će uragan dočekati na brodu i zašto odbija ponude za evakuaciju, piše Index.hr.

Čovjek koji ga je proslavio Terens Konkanon (Terrence Concannon) jučer je potvrdio da Dan zaista planira dočekati uragan na brodu i tako je i bilo. Brod nije napuštao.

- Svi smo ga molili da napusti brod, policija, načelnik, ja, nudili smo mu smještaj, sve. On ne želi, odrastao je čovjek koji donosi vlastite odluke - objasnio je noćas Terens.

Čim se oluja spustila na područje Tampe, mnogi su se zapitali kako se drži Dan (čije je pravo ime Žozep Malinovski), a obišli su ga i reporteri raznih TV kuća. Dan je zaista uragan dočekao na brodu, bez većih oštećenja.

- Bog mi je rekao da dođem ovamo i uzmem čamac. Došao sam ovamo i uzeo čamac. Posljednja dva dana mi je govorio da radim pravu stvar. On mi čuva leđa. U dobroj sam formi. Ovu ćemo izjahati - govorio je prije oluje stoljeća.

- Najsigurnije mjesto na svijetu je moj brod - rekao je Dan prije uragana te naglašavao da neće nositi ni prsluk za spašavanje (kao što i nije).

Za njega je u međuvremenu pokrenuta crowdfunding kampanja u kojoj je prikupljeno više desetaka hiljada dolara od kojeg se Danu planira kupiti novi, savremeno opremljen, brod. Pošto on trenutno nema ni lični ni bankovni račun, najprije mu pokušavaju srediti dokumente, a zatim će Dan dobiti novac i, bude li sreće, priliku za drugačiji život.

I uragan Helene je prije nekoliko sedmica dočekao na svom brodu. Na TikToku su se i tad updatei o Danu pojavljivali iz sata u sat.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.