RECEPTI

Rolat sa bademima

17.5.2017

pakovanje zamrznutog lisnatog tijesta (500 gr) 

Za fil:

4 jajeta

200 gr šećera

200 gr mljevenih badema

100 gr grožđica

4 kašike slatog vrhnja

6 kašikea prezle

naribana limunova korica

Za premazivanje:

jaje

Lisnato tijesto tanko razvaljajte.

Pjenasto izmiješajte jaja i šećer te umiješajte mljevene bademe, grožđice, slatko vrhnje, prezlu i naribanu limunovu koricu.

Na svaki dio tijesta rasporedite polovicu fila i oblikujte roladu.

Površinu rolade premažite jajetom i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 stepeni C oko 30 minuta.

Roladu narežite na kriške i po želji prelijte toplim prelivom od malina ili šumskog voća.

Savjet - Fil od višanja možete umiješati u fil za rolade ili ga poslužite uz kriške kolača.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.