RECEPTI

Na drugačiji način: Musaka od špinata

Avaz.ba

17.11.2017

Sastojci:

400 g mljevene junetine,

30 listova špinata,

2 jaja,

1 glavica crnog luka,

aleva paprika,

suho začinsko bilje,

biber,

180 ml mlijeka.

Priprema:

1. Crni luk isijecite i propržite na ulju. Dodajte luku mljeveno meso i pržite dok ne promijeni boju. Onda dodajte začine, alevu papriku, biber, sve izmiješajte i kratko propržite.

2. Posudu za pečenje podmažite pa poredajte 10 listova prethodno blanširanog špinata, zatim rasporedite polovinu količine mesa, pokrijte sa još desetak listova blanširanog špinata, izručite ostatak mesa i i stavite opet listove špinata.

3. Musaku prelijte smjesom od jaja i mlijeka, poklopite i pecite 35 minuta u rerni na 200 stepeni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.