Čija sjemenke izvrstan su izvor bjelančevina i omega-3 masnih kiselina, kao i kalija te kalcija. Odličan su izbor za doručak.
Puding od čija sjemenki izvrstan je doručak koji obiluje bjelančevinama i drugim hranjivim tvarima, a vrlo se lako priprema.
Večer prije smutite tri sastojka u jednu staklenku, stavite je u hladnjak i jelo će biti spremno za konzumaciju sljedećeg jutra.
Čija sjemenke izvrstan su izvor bjelančevina i omega-3 masnih kiselina, kao i kalija te kalcija. Umjesto kravljeg mlijeka u ovom receptu možete se poslužiti i alternativnim izvorima – poput biljnog mlijeka od kokosa, badema ili nekog drugog orašastog ploda.
Sastojci za čija puding:
400 ml mlijeka
40 grama čija sjemenki
1 banana
Priprema:
1. Pomiješajte čija sjemenke s mlijekom pa ih prelijte u staklenku s poklopcem.
2. U smjesu možete odmah zgnječiti i jednu zrelu bananu te tako sve zajedno staviti preko noći u hladnjak. Što je banana zrelija, to će puding biti slađi.
3. Bananu možete dodati i drugo jutro nakon što je puding već pripremljen. Po želji na puding možete dodati i meda, orašastih plodova i drugog voća po želji. Dobar tek!