IDEJA ZA RUČAK

Pohovane pljeskavice koje se tope u ustima

Okus je fantastičan, a priprema veoma jednostavna

Ukusan obrok. Printscreen/YouTube

E. Ag.

6.2.2023

Ukoliko volite jela s mljevenim mesom, ovaj recept će sigurno biti pun pogodak.

Pljeskavice, i još pohovane.

Okus je fantastičan, a priprema veoma jednostavna.

Uostalom, probajte i uvjerite se sami!

Sastojci:

300 gr mljevenog mesa

1 glavica crnog luka

malo bijelog luka

1 jaje

crvena mljevena paprika

so, biber

3 kašike brašna

3 kašike prezle

2 jaja

ulje

Priprema:

U meso isjeckati crni i bijeli luk, dodati jaje, papriku, biber i so i izmiješati.

Praviti manje pljeskavice, dodajući na dlanove brašno da se ne lijepe, pa ih umočiti u prezlu i jaja.

Pržiti u ulju i vaditi na papir da se upije masnoća.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.