POSLASTICA

Brzi rolat koji se ne peče: Stavite piškote umjesto biskvita

Kombinaciji vanilije i malina malo ko može odoljeti

Slasni rolat. Printscreen/YouTube

E. Ag.

14.2.2023

Ovo je fantastična ideja jer podlogu od piškota možete koristiti kao zamjenu za biskvit u raznim vrstama rolata. Mi vam donosimo varijantu s kremom od vanilije i malinama.

Sastojci

 - 200 ml mlijeka

 - 300 gr piškota

Za kremu:

- 2 jaja 

- 50 gr šećera 

- 10 gr vanilin šećera 

- 80 gr kukuruznog škroba 

-500 ml mlijeka 

Drugi dio punjenja:

- 150 gr omekšalog maslaca

- 300 gr malina

Dekoracija:

- 300 ml vrhnja za šlag  

50 gr šećera u prahu 

50 gr otopljene čokolade 

- 100 gr malina 

- metvica 

Priprema

Piškote namačite u mlijeko i slažite jednu do druge na plastičnu foliju, i tako dok sve ne potrošite.

Potom izradite maslac mikserom, ostavite ga sa strane i krenite pripremati kremu. Pomiješajte sve sastojke za kremu, ali pazite da ne bude grudvica - najprije ulijte dio mlijeka, dobro promiješajte, pa ulijte ostatak i promiješajte.

Stavite tu smjesu na laganu vatru i kuhajte uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Uklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Kad je krema hladna, izmiješajte je mikserom s ranije izrađenim maslacem. Rasporedite kremu na piškote i poslažite po tome maline.

Pažljivo sve zarolajte pa rolat ostavite u foliji, omotajte ga dobro i stavite na hladno mjesto sat da se krema dobro stegne i poveže s piškotama. Kasnije uklonite foliju.

Pripremite dekoraciju - pomiješajte vrhnje sa šećerom u prahu i izradite šlag. Time premažite cijeli rolat pa ga prošarajte otopljenom čokoladom. Na kraju ga ukrasite malinama i svježom metvicom.

Pogledajte video.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.