Sastojci: 200 g teletine, 2 glavice luka, mala mrkva, sitno sjeckani peršun, 1 manja crvena paprika, 7-8 manjih šampinjona, 1 paradajz, so, začin, biber. Temeljac: Pola goveđe kocke za supu + 200 ml vruće vode, pek papir + konac.
Priprema:
1. Teletinu isjeckati na kockice, šampinjone na listiće, luk isjeckati sitno, crvenu papriku isjeći na tanke trake, paradajz na kockice, mrkvu usitniti.
2. Za temeljac će vam biti potrebno: Pola goveđe kocke za supu koju ćete zaliti sa 200 ml vruće vode i sve izmiješati.
3. Na malo ulja ispržiti luk, posoliti, pobiberiti, dodati meso i njega pržiti zajedno s lukom. Kada se meso isprži, dodati isjeckanu mrkvu, paradajz i papriku, izmiješati i pržiti sve zajedno. Poklopiti šerpu i povremeno miješati, po potrebi smanjiti temperaturu. Dodati isječene šampinjone i sitno sjeckani peršun, sve izmiješati i kratko propržiti.
4. Zaliti goveđim temeljcem, izmiješati, pustiti da se sve krčka na laganoj vatri, paziti da ne ispari sva tekućina.
5. Pripremiti 4 zdjelice i u svaku staviti pek papir izrezan na kvadrate, sadržaj iz šerpe rasporediti u sva 4 pek papira. Papir rukom stegnuti, zavrnuti malo i svezati koncem. Pek papir staviti u tepsiju pa na njega staviti hadžijske ćevape, papir zavrnuti i uliti 1 šolju vode u tepsiju, te u zagrijanu rernu staviti da se peče na 200 stepeni oko 30 minuta.