RAMAZANSKI RECEPTI

Dolma s mljevenom junetinom

Paprike oprati, sredinu papirka izdubiti, pažljivo da se ne ošteti dno

Ukusno jelo. Facebook

Z. K.

25.3.2023

Sastojci: 6 komada žutih paprika, 500 g mljevene junetine, 2 komada crvenog luka, pola šoljice kuhane riže, 4 kašike ulja, so, svježe mljeveni biber, 3 kašike lista peršuna, 2 komada rajčica, 1 šoljica pelati, 1/5 šoljica vode.

Priprema:

1. Paprike oprati, sredinu papirka izdubiti, pažljivo da se ne ošteti dno. Blanširati paprike u slanoj vodi.

2. U posudi izmiješati sastojke nadjeva meso izdubljenih tikvica, luk, peršun, kuhanu rižu, mljevenu junetinu, so, biber, rajčicu.

3. U posudi srednje dublje na dno posložiti paprike koje ste napunili s pripremljenim nadjevom.

4. Pola šoljice tople vode i jednu šoljicu izrađenih pelata staviti na dno posude. Kuhati do 1 sat. Ukoliko nije gotovo produžiti kuhanje u pećnici 10 minuta.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.