Poslastica koja će zadovoljiti svačiji ukus.
Sastojci
Za biskvit:
- 4 jaja
- 12 kašika šećera
- 12 kašika brašna
- 1 dl mlijeka
- 1 dl ulja
1 kesica praška za pecivo
1 kašika kakaa
Za kremu:
- 500 ml mlijeka
- 100 g kokosovog brašna
- 4 kašike oštrog brašna
- 4 kašike šećera
Priprema
U zdjelu staviti jaja i šećer, mutiti mikserom dok se masa ne udvostruči i ne otopi šećer, to ćete prepoznati kad smjesa postane glatka i svijetla. Potom dodati mlijeko, ulje, brašno pomiješano s praškom za pecivo, te lagano kašikom umiješati u smjesu od jaja i šećera. Smjesu podijeliti u zdjele da bude približno ista količina. U jedan dio smjese stavite kakao i izmiješate, u drugi ne, treba biti žut. Na tepsiju stavite papir za pečenje, izlijte tamnu smjesu i pecite na 180 stepeni. Biskvit treba biti napola pečen. Napravite kremu: odvojite malo mlijeka i umiješajte brašno, da bude bez grudvica. Ugrijte mlijeko, dodajte šećer, kad provri, sipajte brašno i miješajte da vam ne zagori. Kad se krema zgusne, umiješajte kokos. Izvadite koru iz rerne, prelijte kuhanom kremom i drugim dijelom smjese za biskvit (žutim). Vratite u rernu i ispecite kolač do kraja. Ukoliko želite čokoladnu glazuru, otopite 100 g čokolade s 3 kašike ulja i prelijte preko ohlađenog kolača, ili samo šećer u prahu, a može i šlag, kako volite.