UKUSNO JELO

Juneće šnicle u sosu

Meso je uvijek dobrodošlo na trpezi

Juneće šnicle. Printscreen

E. Ag.

5.6.2023

Prilog može biti pire-krompir, ali same po sebi su izvrsne.

Sastojci:

pola kilograma junećih šnicli

2 glavice crnog luka

2 mrkve

2 veća krompira

3 čehna bijelog luka

150 ml neutralne pavlake

so, biber

2 kašike brašna

peršun

ulje

Priprema:

Meso isjeći na šnicle i izlupati ga kuhinjskim čekićem. Posoliti, pobiberiti, pa uvaljati u brašno. Meso ispržiti na ulju sa obje strane. Izvaditi šnicle pa ispržiti sitno isječen luk, mrkvu.

Vratiti meso, staviti malo vode i kuhati na tihoj vatri oko sat. Isjeckati krompir na krupnije kocke, staviti s mesom i povrćem. Kada je voda skoro isparila, a meso omekšalo i krompir se skuhao, dodajte pavlaku.

Po želji stavite sjeckan peršun.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.