Ako nemate inspiraciju za pripremu pilećeg filea, mi vam donosimo ideju kako da ga učinite zanimljivim.
Hrskavu piletinu prelijte slatkim umakom s aromom citrusa i poslužite uz rižu, rezance ili prilog po želji
Evo kako pripremiti:
Umak
Naribajte narandžinu koru, a zatim ocijedite polovicu narandže i limuna kako bi dobili sok. Đumbir naribajte, češnjak nasjeckajte ili protisnite, a mladi luk narežite na kolutiće.
Sjedinite sastojke
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte vodu, sok od narandže, sok od limuna, rižin ocat i soja umak. Umiješajte jednu kašiku narandžine kore, smeđi šećer, đumbir, češnjak, mladi luk i čili pahuljice. Miješajte, a kad umak zavrije maknite s vatre i ohladite 15 minuta.
Marinirajte meso
Komadiće narezane piletine stavite u plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti i u nju dodajte 230 ml ohlađenog umaka, a ostatak sačuvajte. Stavite u frižider na 2 sata.
Protresite
U drugu plastičnu vrećicu pomiješajte brašno, sol i biber. Dodajte mariniranu piletinu, zatvorite vrećicu i dobro protresite.
Pecite
Na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje i pržite piletinu, često miješajući, otprilike 8 - 10 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.
Prekrijte folijom
Pečenu piletinu prebacite na tanjur i prekrijte folijom.
Krčkajte
U istu tavu dodajte ostatak umaka i miješajte dok ne zakipi. U manjoj posudici pomiješajte kukuruzni škrob i vodu, pa dodajte umaku. Smanjite vatru, dodajte pečenu piletinu, i krčkajte pet minuta uz povremeno miješanje.
Poslužite
Poslužite uz rižu ili rezance, a po želji po mesu posipajte sezamove sjemenke.