Sastojci:
2 tikvice
100 grama brašna
maslinovo ulje
so, vegeta, origano
Priprema:
Mlade tikvice ne morate da ljuštite, a ako ste kupili nešto starije, onda ih obavezno oljuštite, pa isijecite na tanke kriške, posolite i ostavite najmanje pola sata da puste vodu.
U čistu veliku kesu za zamrzivač ili običnu plastičnu kesu iz prodavnice sipati brašno, so, po želji vegetu i origano, pa ubaciti isjeckane kolutiće tikvica i zavezati čvor. Potom dobro protresti kesu kako bi vlažne tikvice pokupile začine.
Zagrijte ulje u dubljoj tavi, a pored stavite šerpicu hladne vode. Umakati kolutić po kolutić ― najprije u vodu, pa malo pustiti da se ocijedi voda, pa umočiti u ulje i pržiti vrlo kratko. Ulje ne bi trebalo da prska više nego prilikom običnog pohovanja, ali imajte pri ruci poklopac tiganja.
Služite uz pavlaku ili kečap.