OD PILETINE I KVINOJE

Vrućine su: Spremite salatu punu vitamina i proteina

Svidjet će vam se jer je svježa i lagana, a možete je, u hermetički zatvorenoj posudi, držati u frižideru nekoliko dana

Ukusno i fino. Instagram

M. Z.

12.7.2023

Salata od piletine i kvinoje, obogaćena povrćem i sirom, puna je vitamina i zdravih proteina. Okus i začini nadahnuti su Mediteranom, a jednostavnost pripreme nedostatkom slobodnoga vremena i nepodnošljivim temperaturama zraka.

Ova salata jede se hladna pa je možete i unaprijed pripremiti, a ako samo malo planirate i u salatu stavite pečenu piletinu koja vam je ostala od jučerašnjeg ručka, značajno ste skratili i vrijeme pripreme, piše Punkufer.

Svidjet će vam se jer je svježa i lagana, a možete je, u hermetički zatvorenoj posudi, držati u frižideru nekoliko dana. Ako vam se čini da je odstajala salata suha, jednostavno dodajte malo maslinova ulja i malo svježeg limunova soka – osvježit će je u trenu.

Sastojci

450 g pilećih prsa (s kostima i kožom)

180 g suhe kvinoje

1/2 svježeg krastavca

nasjeckanog 12 cherry rajčica, prepolovljenih

60 g nasjeckanog svježeg peršuna

50 g narezanog mladog luka

50 g maslina bez košpica, narezanih

40 g šalice izmrvljenog feta sira

120 g mozzarelle u vlastitoj tekućini, narezane na kockice

40 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja, plus za pečenje

1 1/2 limuna, samo sok

so, biber, svježi listići mente, po želji, za ukrašavanje

Priprema

Ispecite piletinu u rerni i, kada se ohladi, odvojite meso od kostiju i kože. Skuhajte kvinoju prema uputama na pakiranju. Poklopite i pustite da odstoji oko 5 minuta, pa je prebacite u veliku zdjelu za salatu. Neka se hladi još 10-15 minuta prije nego što dodate ostale sastojke. 

Kvinoji dodajte nasjeckanu piletinu, krastavce, rajčice, peršun, mladi luk, masline, fetu i mozzarellu. Umutite maslinovo ulje i limunov sok i prelijte preko salate. Začinite solju i biberom i promiješajte da se sjedini. Pokrijte i držite u frižideru najmanje 30 minuta prije posluživanja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.