Sastojci za salatu: 50 g crnih maslina, 150 g pečene paprike, 1 veća konzerva tunjevine u salamuri, 250 g skuhane tjestenine.
Za dresing: 3 kašike maslinovog ulja, 2 kašike jabučnog octa, 1 kašičica senfa s cijelim sjemenkama gorušice. 0,5 svježe iscijeđenog soka narandže, so i biber.
Priprema
1. Crne masline narežite na kolutiće, a pečenu papriku na trakice. Ocijedite tunjevinu iz konzerve. Ohlađenu skuhanu tjesteninu stavite u zdjelu i dodajte ostale pripremljene sastojke za salatu.
2. Maslinovo ulje, jabučni ocat, senf s cijelim sjemenkama gorušice, svježe iscijeđeni sok narandže, so i biber stavite u jednu manju staklenku, zatvorite i dobro protresite oko 30 sekundi.
3. Pripremljenu salatu prelijte izmiješanim dresingom, promiješajte i prije posluživanja dobro ohladite.