RECEPTI

Salata od tunjevine i tjestenine

Crne masline narežite na kolutiće, a pečenu papriku na trakice

Ukusna salata. Tastefully Grace

Z. K.

13.7.2023

Sastojci za salatu: 50 g crnih maslina, 150 g pečene paprike, 1 veća konzerva tunjevine u salamuri, 250 g skuhane tjestenine. 

Za dresing: 3 kašike maslinovog ulja, 2 kašike jabučnog octa, 1 kašičica senfa s cijelim sjemenkama gorušice. 0,5 svježe iscijeđenog soka narandže, so i biber.

Priprema

1. Crne masline narežite na kolutiće, a pečenu papriku na trakice. Ocijedite tunjevinu iz konzerve. Ohlađenu skuhanu tjesteninu stavite u zdjelu i dodajte ostale pripremljene sastojke za salatu.

2. Maslinovo ulje, jabučni ocat, senf s cijelim sjemenkama gorušice, svježe iscijeđeni sok narandže, so i biber stavite u jednu manju staklenku, zatvorite i dobro protresite oko 30 sekundi.

3. Pripremljenu salatu prelijte izmiješanim dresingom, promiješajte i prije posluživanja dobro ohladite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.