Sastojci: 250 g lisnatog tijesta, malo brašna. Za nadjev: 6-8 breskvi, 100 g šećera, 3 kašike maslaca, 3 komada nasjeckanog đumbira (iz sirupa), 1 kašika sirupa od đumbira, 1 razmućeno jaje, vrhnje ili sladoled po želji.
Priprema:
1. Uronite breskve u vrelu vodu, ocijedite i odstranite kožicu. Prepolovite i maknite košpice.
2. U tavu dodajte šećer te zagrijavajte dok se ne karamelizira. Čim šećer potamni, maknite s vatre i dodajte 2 kašike maslaca.
3. Breskve poredajte na karamel tako da odrezana strana bude prema gore. Slažite ih što bliže jednu drugoj, a u prostor između breskvi dodajte komadiće đumbira. Po vrhu stavite ostatak maslaca te poškropite sirupom od đumbira.
4. Vratite na vatru, a u međuvremenu razvaljajte tijesto u obliku kruga malo većeg od tave u kojoj ste radili karamel. Tijesto prebacite preko breskvi i premažite razmućenim jajetom te pecite 20-25 minuta na 190 stepeni.
5. Dok tijesto potamni, izvadite iz rerne i pričekajte 5 minuta. Zatim preokrenite na tanjir za serviranje i poslužite uz gusto vrhnje ili sladoled od vanilije.