Ove će punjene rolice voljeti i djeca, a želiš li ih posebno iznenaditi onda zamotaj roladice u razne oblike. Uz dodatak maslinova ulja, koje savršeno ide uz pečenu piletinu, posluži ih uz salatu i pečeni kukuruz
Sastojci (za 4 osobe)
2 rajčice
100 g mozzarelle
4 tanka pileća odreska (od 100 g)
300 g mini rajčica
200 g špinata
4 kašike bijelog balzamičnog sirćeta
4 kašike maslinovog ulja
so i biber
2 kašike svježeg sira
100 g miješane lisnate salate
3 kašike pilećeg temeljca
Postupak
Špinat očisti, operi i posuši pa 100 g nasjeckaj, a ostatak natrgaj na komadiće veličine zalogaja. Rajčice prelij kipućom vodom, oguli i prereži popola te im odstrani košpice, a meso nareži na rezance.
Mozzarellu nareži na kockice. Meso properi, posuši ubrusom, posoli, pobiberi te premaži svježim sirom.
Po siru rasporedi sjeckani špinat, mozzarellu i rajčicu pa meso smotaj i učvrsti čačkalicama.
Roladice peci na vrućem roštilju oko 12 minuta uz povremeno okretanje.
Očisti salatu, operi je, ocijedi i natrgaj na manje komade. Mini rajčice operi i prereži popola. Oboje pomiješaj s preostalim špinatom pa salatu pokapaj preljevom umiješanim od sirćeta, ulja, supe, soli i bibera.
Pečene rolice nareži na odreske i posluži sa salatom. Uz ove rolice izvrsno godi kukuruz pečen na roštilju.