NE PEČE SE

Cheesecake s karamelom i čokoladom: Savršen za ljetne dane

Uvijek dobar izbor da se zasladite

Ukusna poslastica. Instagram

E. Ag.

5.8.2023


Sastojci:

Za podlogu:

200 g običnog keksa

1 kašika kakaa

100 g putera

Za fil:

125 g indijskih oraščića

340 g krem sira

50 ml mlijeka od kokosa

80 g šećera u prahu

1 kašika karamel preljeva

Za dekoraciju:

250 ml slatke pavlake

3 kašike kakaa

karamel preljev

slana čokolada od karamele

krupna so

Priprema:

Pomiješajte mljeveni keks, kakao i istopljeni puter. Dobro sjedinite smjesu i utisnite u kalup koji ste obložili pek papirom. Potopite indijske orahe u toplu vodu, ali to uradite dan ranije, jer moraju da stoje preko noći. U blender stavite krem sir, procijeđeni indijski orah, mlijeko od kokosa, šećer u prahu i karamel preljev. Dobro izblendajte. Sipajte preko keksa, pa prošarajte karamel preljevom. Stavite u frižider preko noći. Premažite karamel preljev, a pavlaku umutite s kakaom i sipajte u špric za kolače, pa ukrasite krajeve. Zatim pospite so i lomljenu čokoladu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.