Sastojci:
500 g jufke za pitu
3 jaja
1 čaša jogurta
2 kašike brašna
100 ml ulja
1 prašak za pecivo
300 g tvrdog sira
300 g šunke
malo kečapa
origano
Priprema:
Odvojite žumanca i bjelanca, pa umutite bjelanca, a onda dodajte žumanca i nastavite da mutite. Sipajte ulje i jogurt i nastavite da mutite, a onda dodajte brašno i prašak za pecivo, pa promiješajte. Kore podijelite na 2 jednake količine, pa prvu polovinu kora premažite smjesom i redajte jednu preko druge. Posljednju koru isto premažite smjesom od jaja, pa onda i kečapom koji ste pomiješali s malo origana. Pospite rendanim sirom i šunkom, pa urolajte. Na isti način napravite rolat i od druge polovine kora. Poredajte u pleh i premažite preostalom smjesom od jaja. Pecite u zagrijanoj rerni na 200°C dok ne porumeni