Ručak koji svi ukućani vole.
Sastojci
700 g pilećih prsa (možete koristi i batak i zabatak)
1 glavica luka
2 mrkve
1 manja tikvica ili pola veće
150 ml pasirane rajčice
mljevena slatka paprika
so
biber
maslinovo ulje
Sastojci za noklice:
1 jaje
7 kašika pšeničnog griza
malo kurkume
so
maslinovo ulje
Priprema
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk. Kada dobije lijepu boju, dodajte mu pileće prsa narezana na kockice ili batak/zabatak.
Posolite i dinstajte 5 minuta.
Zatim dodajte mrkvu, tikvicu, mljevenu slatku papriku te pasiranu rajčicu i malo vode da prekrije sve sastojke.
Kuhajte na laganoj vatri dok povrće i meso ne omekša, pa na kraju u varivo zakuhajte noklice.
Pazite da u varivo ima dosta tekućine kako bi se noklice mogle skuhati. Na kraju dodajte peršun i poslužite!