FENOMENALNO

Sasvim drugačije punjene paprike

Ako ste u prilici, kupite manje paprike različitih boja. Vjerujemo da ćete odmah napraviti dvostruku mjeru

Ukusno i fino. Instagram/enjoy__taste

M. Z.

18.1.2024

Nakon praznika, čak i onima koji vole meso, dobro dođe neko malo laganije jelo. Upravo takve su paprike s krajnje neobičnim i veoma ukusnim filom. Naravno, onima koji vole da jedu malo više, ovo jelo može poslužiti kao zakuska ili predjelo. Osim što su dobrog ukusa ovako spremljene paprike izgledaju izuzetno lijepo.

Sastojci

6 komada paprika

300 g šampinjona

zeleni luk

80 g kukuruza (iz tegle ili prokuhan smrznuti)

30 g oraha

2-3 čehna bijelog luka

100 g krem sira

1-2 kašike limunovog soka

kopar

so

crni biber

malo mirođije i nar za ukrašavanje

Priprema

Premazati paprike biljnim uljem i peći u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20-25 minuta. Nakon toga stavite ih u kesu ili providnu foliju i ostavite 30 minuta. Tako ćete ih lakše oljuštiti.

Gljive za fil isjeckajte srednje ili sitno. Pržite na biljnom ulju, na kraju dodajte sitno sjeckani zeleni luk, posolite i pobiberite.

Pomiješajte gljive, kukuruz, sjeckane orahe, bijeli luk, krem sir.

Oljuštite paprike i prerežite ih uzdužno na jednom mjestu.

Uklonite sjemenke, pospite limunovim sokom i napunite filom.

Premažite vrhove paprika maslinovim uljem. Pospite sitno sjeckanom mirođijom i ukrasite sjemenkama šipka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.