Potrebno je: 500 g mljevenog mesa, 150 g riže, 1 glavica crnog luka, 2 čehna bijelog luka, 1 jaje, 2 dl kuhanog paradajza, po potrebi tikvice, so, suhi biljni začin, biber, po potrebi ulje, 2 kašike brašna, 1 puna kašičica crvene paprike
Priprema: Sitno sjeckan crni luk izdinstajte na malo ulja pa dodajte mljeveno meso i nastavite s dinstanjem. Pustite da se prohladi pa dodajte opranu rižu, jaje, sjeckan bijeli luk, so, biber i suhi biljni začin. Sve sjedinite dobro. Zatim oljuštite tikvice pa im izvadite sredinu i punite mljevenim mesom. U duboku šerpu redajte tikvice, pa nalijte malo vode, dodajte kuhani paradajz, poklopite i kuhajte na tihoj vatri. Kada bude gotovo, napravite zapršku. Brašno propržite na ulju pa dodajte crvenu papriku, izmiješajte i dodajte u šerpu sa tikvicama, uz neprestano miješanje. Posolite i pobiberite, dodajte malo suhog biljnog začina pa ostavite još malo da se krčka. Služite uz kiselo mlijeko ili pavlaku, po okusu.