Ovaj recept miješa orašaste plodove i kokos kako bi se dobio visokoenergetski međuobrok pun zdravih masti i proteina.
Dodavanje čokoladnog preljeva daje dodatni unos proteina i bolji okus. Napravite zalihu proteinskih pločica za cijelu sedmicu, piše Bulk Nutrients.
Sastojci: 110 g badema – grubo nasjeckanih, 75 g indijskih oraščića – grubo nasjeckanih, 50 g naribanog kokosa, 40 g sjemenki suncokreta, 30 g kokosovog ulja, 40 g meda, 1 kašičica kokosovog šećera, 2 kašike namaza od badema, 30 g maslaca, 2 kašičice vanilije, 20 g kakaa
Za čokoladni preljev: 30 g čokolade, 100 g crne čokolade, 2 kašičice kokosovog ulja
Priprema
1. Stavite bademe, indijske oraščiće, kokos i sjemenke suncokreta u rernu dok ne porumene.
2. U lonac stavite kokosovo ulje, maslac, maslac od orašastih plodova, med i vaniliju. Kuhajte dok ne poprimi zlatnu boju i dobro se sjedini.
3. Maknite s vatre i promiješajte mješavinu prženih orašastih plodova i kakaa.
4. Stražnjom stranom kašike utisnite smjesu u obložen lim.
5. Stavite u frižider da se stegne minimalno sat.
6. Izvadite iz frižidera i narežite na željene komade.
Priprema čokolade
1. Otopite čokoladu i kokosovo ulje zajedno u mikrovalnoj ili na šporetu. Dodajte proteinski prah i dobro promiješajte.
2. Prelijte čokoladu preko pločica.
3. Ostavite da se ohladi u frižideru.
4. Najbolje ih je iskoristiti unutar dvije sedmice.