Kao odličan prilog ili pak sjajna zdrava večera, špinat je odlično jelo koje mnogi vole. No, važno je znati da kvalitet špinata može značajno utjecati na okus i hranjivu vrijednost jela. Stoga, za pripremu najfinijeg špinata potrebno je obratiti pažnju na odabir svježeg špinata i koristiti kvalitetne sastojke, piše Simply Recipes.
Sastojci: 500 grama svježeg špinata, 2 kašike maslaca, 2 češnja češnjaka, so i biber po ukusu, 1/4 šoljice pilećeg ili povrtnog temeljca, 2 kašike soka od limuna, 2 kašike kiselog vrhnja, 1/4 šoljice naribanog parmezana
Priprema
1. Operite svježi špinat i osušite ga papirnatim papirnatim ručnikom0. Zagrijte maslac u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte nasjeckani češnjak u tavu i pirjajte dok ne postane mirisan.
2. Dodajte špinat u tavu i dinstajte ga dok se ne ugrije i blago povene. Začinite solju i biberim po ukusu.
3. Dodajte temeljac i sok od limuna i kuhajte na laganoj vatri dok se ne reducira za 1/3, piše Simple Recipes.
4. Maknite tavu sa šporeta i umiješajte kiselo vrhnje. Poslužite toplo, posuto naribanim parmezanom. Ovaj recept za najfiniji špinat je ukusan i bogat okusom.
Korištenje svježeg špinata je ključ za najbolji okus, dok dodavanje kiselog vrhnja daje kremastu teksturu. Ovaj prilog može se poslužiti uz različita jela kao što su meso, riba, tjestenina ili riža, prenosi Večernji list.