Sastojci: 60 g naribanog sira po želji, 40 g ocijeđenog kimchija, 2 kriške hljeba, 1 kašika majoneze, 1 kašika maslaca.
Priprema:
1. U većoj tavi rastopite kašiku maslaca pa na njemu prepirjajte kimchi. Pirjajte ga svega nekoliko minuta da zagrijete fermentirani kineski kupus.
2. Napravite u tavi mjesta i za hljeb podalje od kimchija.
3. Vanjsku stranu hljeba premažite majonezom te stavite na zagrijanu tavu.
4. Na obje kriške kruha stavite naribani sir, smanjite temperaturu na lagano i pecite tako oko pet do sedam minuta dok se sir ne rastopi.
5. Prebacite zagrijani kimchi na jednu krišku hljeba, a drugom je preklopite. Špatulom stisnite tost sendvič i pustite da se termički obradi do kraja, odnosno dok obje strane ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.
6. Poslužite odmah!