Sastojci: 800 g karfiola, 2 jaja, 200 g gaude, so, biber, bijeli luk u prahu, 2 kašike ulja, fil po želji.
Priprema:
1. Karfiol operite, očistite i usitnite u multipraktiku na veličinu zrna riže.(ako nemate multipraktik, poslužite se ribežom koristeći onu stranu s najvećim rupicama)
2. Usitnjeni karfiol kratko popržite na ulju. (oko 10 min)
3. Začinite po želji. Karfiol ostavite da se prohladi, te dodajte jaja i ribani sir.
4. Smjesu prebacite na papir za pečenje, oblikujte pizzu oko 30 cm. Stavite peći u zagrijanu rernu na 250°C oko 15 min, dok tijesto ne promjeni boju
5. Na pečeno tijesto tek onda možete staviti dodatke za pizzu, pazeći kako je ne bi pretrpali.
6. Vratiti u rernu na 5-8 min dok se sir ne otopi. Pizzu kratko prohladiti i poslužiti.