RECEPTI

Kad ste u situaciji da morate pripremiti brzi obrok tjestenina je siguran odabir: Makaroni sa špinatom

Makarone skuhajte u slanoj vodi, operite ih hladnom vodom i ocijedite

Prijedlog za ručak. Facebook

Z. K.

8.4.2024

Sastojci: 100 g makarona, 80 g zamrznutog špinata, 2 supene kašike maslinovog ulja, 2 čehna bijelog luka, 1 ili 2 oraha, prstohvat bibera, kašičica soli, kašičica svježe iscijeđenog soka limuna, mala kriška suhog hljeba.

Priprema:

1. Makarone skuhajte u slanoj vodi, operite ih hladnom vodom i ocijedite. Smrznuti špinat zajedno s bijelim lukom, orasima, bosiljkom, biberom, sokom od limuna, solju, supenom kašikom maslinovog ulja i 3 supene kašike vode pasirajte u pire.

2. U dublju posudu stavite makarone pomiješane s pireom od špinata. Krišku hljeba izmrvite i pomiješajte s preostalim maslinovom uljem. Pospite preko makarona i pecite u prethodno ugrijanoj rerni dok ne porumeni. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.