RECEPT

Umjesto u klasičnom paniranju, piletinu pripremite s kornfleksom i zapecite u rerni

Pileća prsa isjeći na tanke odreske pa ih posoliti

Ukusno i hrskavo. Facebook

Z. K.

24.4.2024

Sastojci: 2 pileća filea, 2 jaja, 200 ml jogurta, 80 g oštrog brašna, so, biber, 1 kašičica bijelog luka u prahu, malo ljute papričice, 300 g kukuruznog kornfleksa.

Priprema:

1. Pileća prsa isjeći na tanke odreske pa ih posoliti.

2. Pjenjačom umutiti jaja s jogurtom i brašnom, dodati začine prema želji.

3. Kukuruzne pahuljice staviti u veću vrećicu za zamrzavanje pa ih istući batom za meso kako bi se usitnile.

4. U smjesu od jaja, brašna i jogurta umočiti svaki odrezak pa ga odmah prebaciti u tanjir sa mrvljenim kornfleksom. Utapkati rukama kornfleks sa svake strane u odrezak.

5. Slagati tako panirane odreske u pleh preko papira za pečenje. Peći na 200 stepeni 20 minuta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.