RECEPTI

Jednostavan recept za kolač od ribizla koji je brzo gotov, a okusom oduševljava

Odvojiti bjelance od žumanaca. Miksati žumance sa šećerom i vanilin-šećerom nekoliko minuta

Ukusni desert. Facebook

Z. K.

29.4.2024

Potrebno: 4 jaja, 4 čaše šećera, 5 čaša brašna, 2 čaše ulja, 1 prašak za pecivo, 2 vanilin-šećera, 1 čaša kiselog vrhnja, pola čaše sirupa od zove i 300 g ribizli.

Priprema:

1. Odvojiti bjelance od žumanaca. Miksati žumance sa šećerom i vanilin-šećerom nekoliko minuta. Tada dodavati postepeno vrhnje, ulje, sok od zove, brašno i prašak za pecivo. Na kraju ručno umiješati posebno tučeni snijeg od bjelanaca.

2. Biskvitnu smjesu izliti u lim srednje veličine koji prethodno treba namastiti i pobrašniti, poravnati pa preko svega rasporediti bobice ribizla. Peći u pećnici na 175 stepeni 30 minuta.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.