Sastojci : 200 g nasjeckane bijele čokolade, 100 ml vrhnja za šlag, 100 g kokosovog brašna, 50 g krem sira, 5 jagoda srednje veličine i još 50 g kokosovog brašna (za valjanje kuglica).
Priprema:
1. Jagode operite, očistite i nasjeckajte na sitne komadiće.
2. Na srednje jakoj vatri zagrijte vrhnje za kuhanje do vrenja pa prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
3. Umiješajte kokosovo brašno i krem sir te pokrijte plastičnom folijom. Smjesu stavite u frižider na 1 sat.
4. Čajnom kašikom zagrabite smjesu, spljoštite je i u sredinu stavite komadić jagode. Rukama oblikujte kuglicu pa uvaljajte u kokosovo brašno.
5. Kuglice stavite u frižider te ih izvadite 10 minuta prije posluživanja kako bi omekšale.