Za ovaj ručak potrebno vam je samo 20-ak minuta, a idealan je za toplije dane.
Sastojci: 240 g tjestenine, , 30 g maslaca, 1 glavica luka, 140 g graška, 2 fileta lososa, 140 ml vrhnja za kuhanje, 50 ml vode, pola povrtne kocke za supu, malo vlasca, malo bibera.
Priprema:
1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Dok se kuha, u tavici rastopite maslac pa mu dodajte nasjeckanu glavicu luka i pecite otprilike 5 minuta.
2. U posebnoj tavi lagano ispecite losos, 3 do 4 minute sa svake strane, a kada bude pečen, narežite ga i dodajte u tavicu na maslac i luk.
3. U tavu dodajte i preostale sastojke, grašak, vrhnje za kuhanje i 50 ml vode. Dodajte i pola povrtne kocke za supu i lagano je izmrvite.
4. Kuhajte tri do četiri minute, a zatim dodajte malo nasjeckanog vlasca i bibera. Na kraju umiješajte kuhanu tjesteninu i poslužite.