RECEPTI

Tokom dinstanja luka dodajte ovaj sastojak: Hrana će biti tri puta ukusnija

Samo nemojte pretjerivati jer možete pokvariti okus.

Dinstanje luka. 40 aprons

Z. K.

25.5.2024

Dinstanje luka je jednostavan i poznat proces koji ponavljate gotovo svaki dan. Nezaobilazan je u pripremi gotovo svakog jela i hranu čini ukusnijom. Luk uvijek popržite na ulju, pa dodajte ostale sastojke, no jedan mali trik pomoći će vam da sve što pripremite bude još ukusnije.

Sve što trebate učiniti je dodati prstohvat šećera u tavu da se luk malo karamelizira. Također je poznato da je šećer univerzalni pojačivač okusa. Zato dok pržite luk, ne zaboravite na tajni sastojak koji će pomoći da jelo bude savršeno. Samo nemojte pretjerivati jer možete pokvariti okus.

Kad počnete dinstati luk, u tavu prvo ulijte ulje, zatim dodajte komadić maslaca, pa dodajte sjeckani luk i šećer, piše krstarica.com.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.