Jeste li već probali pink pastu? Ako niste, onda je to definitivno nešto što treba da uradite, ako jeste, onda treba isprobati ovaj recept.
Ova pasta se priprema sa sosom od cvekle i ne samo da izgleda kao pravi moderni obrok, već je i vrlo zdrav ručak.
Sastojci za pink pastu: 300 g paste, 300 g cvekle, bijeli luk u prahu, maslinovo ulje, so, biber, dvije i po kašike feta sira, parmezan i origano.
Priprema pink paste: Za početak stavite pastu da se krčka, a za to vrijeme pripremite sos.
Cveklu lijepo očistite i operite.
Sa malo maslinvoog ulja prelijte cveklu i stavite u rernu da se peče na 180 stepeni oko 15 minuta.
Kada je izvadite iz rerne, izblendajte je i dodajte bijeli luk, so, biber. Dodajte vodu da ne bi bila poput pirea.
Pomiješajte pesto od cvekle sa pastom i malo origana, pa rukom izmrvite fetu i dodajte pasti. Možete promiješati, a možete je i ostaviti odozgo.
Dodajte malo parmezana i servirajte.