Sastojci: 500 g mljevenog mesa, 1 glavica crnog luka, 4 čehna bijelog luka, sredina hljeba, malo mlijeka, 2 jajeta, pola kašičice praška za pecivo, brašno, ulje, so, po želji mješavina začina.
Za sos je potrebno: 200 ml jogurta, veza peršuna, malo bosiljka, mala glavica crnog luka, kašičica maslinovog ulja, so i biber.
Priprema:
1. U mljeveno meso dodajte jaja, sitno isjeckan crni i bijeli luk, pola kašičice praška za pecivo, sredinu hljeba potopljenu u mlijeko, pa iscijeđenu.
2. Začinite po ukusu i pravite kuglice. Svaku uvaljajte u brašno i pržite na ulju. Sitno isjeckajte crni luk, peršun i bosiljak.
3. U dubljoj posudi dobro izmiješajte maslinovo ulje i jogurt, pa dodajte bosiljak, luk i peršun. Posolite sos po ukusu i njime prelijte gotove ćufte.