RECEPT

Kuglof s višnjama: Neodoljiva poslastica koja spaja tradicionalne recepture s osvježavajućim voćnim notama

Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i tekući jogurt

ukusna poslastica. Facebook

Z. K.

10.6.2024

Sastojci: 1 tegla višanja, 200 g brašna, 2 kesice pudinga od čokolade, 1 prašak za pecivo, 125 g šećera, 1 vanilin šećer, 5 jaja, 150 ml ulja, 125 ml tekućeg jogurta, 100 g naribane čokolade za kuhanje. Preljev: 150 g šećera u prahu, 2 kašike soka od višanja iz kompota. 

Priprema:

1. Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i tekući jogurt. Postepeno dodajte i suhe sastojke. Višnje dobro ocijedite i lagano umiješajte.

2. Smjesu izlijte u namašćeni kalup i pecite, otprilike, 70 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.

3. Kad se kuglof ohladi, po njemu pospite preljev.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.